Skip to content

Zwangerschapsyoga in den Haag

Bewust je kindje welkom heten, met alle gevoelens die daarbij aanwezig zijn, draagt bij aan een goede aarding en kan de potentie van je kindje tot bloei laten komen

Start nieuwe cursussen:

Op dit moment starten er geen nieuwe cursussen in verband met mijn eigen zwangerschaps- en bevallingsverlof. De eerstvolgende 12-weekse cursus zal starten op vrijdagavond 14 april 2023 bij Corazón. Neem alvast contact op bij interesse. Tot einde november ben ik wel beschikbaar om yogalessen op maat te verzorgen.

Start 8-weekse cursus:

  • Vrijdagavond 12 augustus 2022 (vol)*

Tijdstip en locatie

De lessen vinden wekelijks plaats op de vrijdagavonden van 18:30 tot 19:45 bij Yoga-centrum Corazón, Goudenregenstraat 89 in het Valkenboskwartier in Den Haag.

* Op 30 september is er geen les. 7 oktober sluiten we de cursus af.

Prijzen

De volledige cursus zwangerschapsyoga van 8 lessen van 75 minuten kost €125,- Deze cursus is zonder partnerlessen. Neem vrijblijvend contact met mij op bij vragen of bijzonderheden.

Praktische informatie

Je kunt beginnen met de cursus zwangerschapsyoga wanneer je  tussen de 16 en de 31 weken zwanger bent. Inschrijven kan via het contactformulier.

Start 12-weekse cursus:

  • Vrijdagavond 12 augustus 2022 (vol)*

Tijdstip en locatie

De lessen vinden wekelijks plaats op de vrijdagavonden van 20:00 tot 21:15 bij Yoga-centrum Corazón, Goudenregenstraat 89 in het Valkenboskwartier in Den Haag. Deze cursus is inclusief twee partnerlessen.

*De partnerlessen van deze cursus vinden plaats op 14 en 21 oktober. Op 30 september is er eenmalig geen les. Op 4 november sluiten we de cursus af.

Prijzen

De volledige cursus zwangerschapsyoga van 12 lessen van 75 minuten kost €190,- inclusief deelname partner en een kopje thee na afloop. Neem vrijblijvend contact met mij op bij vragen of bijzonderheden.

Praktische informatie

Je kunt beginnen met de cursus zwangerschapsyoga wanneer je  tussen de 16 en de 28 weken zwanger bent. Inschrijven kan via het contactformulier

Cursus zwangerschapsyoga Den Haag

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf”

Kabat-Zinn

Tijdens de partnerlessen staat praktische informatie centraal. De inhoud van deze lessen bestaat uit:

  • De werking van hormonen
  • Het nut van adem coaching
  • De diverse fases van de bevalling en wat je als partner hierin kunt doen
  • Massagetechnieken

Zwangerschapsyoga op maat

In de privé-yogalessen begeleid ik vrouwen of koppels die zich graag in een kleinere setting willen voorbereiden op hun bevalling. Er is dan tijd en aandacht voor persoonlijke behoeften. In overleg bepalen we hoe vaak en waar deze lessen plaatsvinden. Dit kan ook een eenmalige voorbereidingscursus zijn. Neem contact op voor meer informatie en prijzen.

zwangerschapsyoga met partner | Den Haag

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een zachte manier om je op verantwoorde wijze voor te bereiden op je bevalling. Je beleeft je zwangerschap op een bewuste manier en je ontmoet andere zwangere vrouwen. 

Wat doe je tijdens zwangerschapsyoga?

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga nodig ik je uit in beweging te blijven en je aandacht te richten op jezelf en het kindje in je buik. Op deze manier kun je onderzoeken wat er van binnen speelt en wat er om aandacht vraagt. Bewustwording, vertrouwen en luisteren naar je eigen lichaam en wijsheid kunnen bijdragen aan een positieve ervaring rond de zwangerschap en de bevalling.

Tijdens de lessen beoefenen we aangepaste Hatha yoga en besteden we aandacht aan ontspanning, lichaamsbewustzijn, diverse basishoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie.

Vreugde en verwondering, en ook onzekerheid, angst, en verdriet zijn emoties die je kunt ervaren tijdens deze periode. Voor al deze emoties is aandacht in de cursus. Mijn belangrijkste boodschap is om als moeder, al tijdens de zwangerschap, goed voor jezelf te zorgen zonder te oordelen. Zo kun je dit ook na de geboorte voorleven. 

Reviews

De voordelen van zwangerschapsyoga uit de wetenschap

Zwangerschapsyoga blijkt allerlei voordelen te hebben tijdens de zwangerschap en de bevalling (Jahdi, et al. 2017).

Een greep uit de bevindingen:

  • Het beoefenen van yoga activeert het parasympatische zenuwstelsel tijdens het derde trimester van de zwangerschap, het continueren van de slaap tijdens de nacht en het verlagen van de alfa amylase niveaus, wat duidt op verminderde stress.
  • Moeders in de prenatale interventie groep die de yogalessen voltooiden, werden minder vaak ingeleid in vergelijking met de controle groep. Bovendien resulteerde de geboortes van de interventiegroep in een lager percentage keizersnede dan de controlegroep.
  • De interventiegroep beleefde een kortere duur van de tweede en derde fase van de geboorte.