Skip to content

Zwangerschapsyoga in den Haag

Bewust je kindje welkom heten, met alle gevoelens die daarbij aanwezig zijn, draagt bij aan een goede aarding en kan de potentie van je kindje tot bloei laten komen

 8-weekse cursussen 

 • Start op donderdagavond 29 augustus (5 plekken vrij)
  • Er is geen les op 12 september. Op  24 oktober sluiten we de cursus af. 
 • Start op donderdagavond 7 november (7 plekken vrij)
  • meer info volgt.

Tijdstip en locatie

Deze cursussen vinden plaats op de donderdagavonden van 20:00 tot 21:15 bij Yoga-centrum Corazón, Goudenregenstraat 89 in het Valkenboskwartier in Den Haag. 

Prijs

De volledige cursus zwangerschapsyoga bestaande uit 8 lessen van 75 minuten kost €128,- 

Praktische informatie

Je kunt beginnen met de cursus zwangerschapsyoga wanneer je  tussen de 16 en de 32 weken zwanger bent. Inschrijven kan via het contactformulier. Neem vrijblijvend contact met mij op bij vragen of bijzonderheden.

Cursus zwangerschapsyoga Den Haag

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf”

Kabat-Zinn

Tijdens de partnerlessen staat praktische informatie centraal. De inhoud van deze lessen bestaat uit:

 • De werking van hormonen
 • Het nut van adem coaching
 • De diverse fases van de bevalling en wat je als partner hierin kunt doen
 • Massagetechnieken

Zwangerschapsyoga op maat

In de privé-yogalessen begeleid ik vrouwen of koppels die zich graag in een kleinere setting willen voorbereiden op hun bevalling. Er is dan tijd en aandacht voor persoonlijke behoeften. In overleg bepalen we hoe vaak en waar deze lessen plaatsvinden. Dit kan ook een eenmalige voorbereidingscursus zijn. Neem contact op voor meer informatie en prijzen

zwangerschapsyoga met partner | Den Haag

 

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een zachte manier om je op verantwoorde wijze voor te bereiden op je bevalling. Je beleeft je zwangerschap op een bewuste manier en je ontmoet andere zwangere vrouwen. 

Wat doe je tijdens zwangerschapsyoga?

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga nodig ik je uit in beweging te blijven en je aandacht te richten op jezelf en het kindje in je buik. Op deze manier kun je onderzoeken wat er van binnen speelt en wat er om aandacht vraagt. Bewustwording, vertrouwen en luisteren naar je eigen lichaam en wijsheid kunnen bijdragen aan een positieve ervaring rond de zwangerschap en de bevalling.

Tijdens de lessen beoefenen we aangepaste Hatha yoga en besteden we aandacht aan ontspanning, lichaamsbewustzijn, diverse basishoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie.

Vreugde en verwondering, en ook onzekerheid, angst, en verdriet zijn emoties die je kunt ervaren tijdens deze periode. Voor al deze emoties is aandacht in de cursus. Mijn belangrijkste boodschap is om als moeder, al tijdens de zwangerschap, goed voor jezelf te zorgen zonder te oordelen. Zo kun je dit ook na de geboorte voorleven. 

Reviews

De voordelen van zwangerschapsyoga uit de wetenschap

Zwangerschapsyoga blijkt allerlei voordelen te hebben tijdens de zwangerschap en de bevalling (Jahdi, et al. 2017).

Een greep uit de bevindingen:

 • Het beoefenen van yoga activeert het parasympatische zenuwstelsel tijdens het derde trimester van de zwangerschap, het continueren van de slaap tijdens de nacht en het verlagen van de alfa amylase niveaus, wat duidt op verminderde stress.
 • Moeders in de prenatale interventie groep die de yogalessen voltooiden, werden minder vaak ingeleid in vergelijking met de controle groep. Bovendien resulteerde de geboortes van de interventiegroep in een lager percentage keizersnede dan de controlegroep.
 • De interventiegroep beleefde een kortere duur van de tweede en derde fase van de geboorte.