Skip to content

StoelYoga in woonzorgcentra

De voordelen van bewegen voor ouderen

Door meer te bewegen, binnen de eigen grenzen, hebben ouderen minder last van beperkingen in het dagelijks leven. Bewegen draagt bij aan een gevoel van welzijn en vitaliteit en is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen. Beweging verkleint de kans op chronische ziekten en heeft een heilzame werking op mensen die al last hebben van een chronische aandoening. De hersenen hebben baat bij regelmatige beweging. Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie.

Wat is stoelyoga

Stoelyoga is een veilige en waardevolle vorm van bewegen voor ouderen. Het brengt lichaam en geest in balans door alle bewegingen in volle aandacht en met een rustige en diepe ademhaling uit te voeren. Yoga op een stoel is de meest laagdrempelige vorm van yoga. Je hoeft je er niet voor om te kleden en mag je schoenen aanhouden als je dat prettig vind.

Aanbod

Een stoelyoga les bestaat uit het uitvoeren van milde yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie op een stoel. Tijdens de les is er veel ruimte om in aandacht te bewegen en te voelen zonder iets te hoeven bereiken. Ik ben gecertificeerd stoelyoga docent en verzorg stoelyoga lessen van een uur op verschillende afdelingen in verzorgings- en verpleeghuizen. De lessen zijn geschikt voor iedereen.
Neem voor de verschillende mogelijkheden en prijzen contact met mij op.

Stoelyoga | Veilig bewegen voor ouderen | Den Haag