dansen met dementie

Dans voor mensen met dementie 

 

Als iemands wereld door dementie kleiner en passiever is geworden kan dansen zorgen voor meer vrijheid en levenslust. Mensen met dementie kunnen vaak nog erg genieten van muziek. Dans stimuleert ook de lichamelijke activiteit waardoor de doorbloeding verbetert, spieren aan het werk gezet worden en vocht vrij door de benen kan stromen.

Ook het sociale aspect is belangrijk. Er zijn vaak momenten van contact en plezier tijdens het dansen. Hierdoor zijn het ook erg waardevolle momenten voor zorgmedewerkers, vrienden en familie.

‘The body says what words cannot’

Martha Graham

Waar woorden vaak tekort schieten, kan muziek en dans de mens met dementie raken. Het geeft verbinding en maakt dat de geest kalmeert. Daarmee ontstaat meer eenheid tussen lichaam en geest. 

Deskundige begeleiding

Ik maak gebruik van mijn brede achtergrond als dansdocent en oefentherapeut Mensendieck, aangevuld met mijn inlevingsvermogen en kennis en ervaring uit de training ‘dansen met mensen met dementie’.

Aanbod 

Ik dans met mensen met dementie op verschillende afdelingen in verzorgings- en verpleeghuizen als mede danser bij Ingeborg van der Meer en haar bedrijf bewogenbewegen. Ik neem mijn eigen muziek mee naar de verschillende afdelingen. 
 

Tevens kun je mij direct inhuren voor een eenmalige activiteit of op regelmatige basis. Neem voor de verschillende mogelijkheden en prijzen contact met mij op via mijn contactgegevens.

‘Dance is the hidden language of the soul’

Martha Graham