Skip to content

Docent

 

Al heel jong raakte ik geïnspireerd door dans. Als klein meisje genoot ik al intens van mooie muziek en voelde ik mij tijdens de danslessen vrij van zorgen. In 2005 behaalde ik mijn diploma aan de Fontys dansacademie in Tilburg.

Na mijn afstuderen heb ik mijn dansvaardigheden verder kunnen ontwikkelen in New York. Tevens schoolde ik mij daar als docent Pilates. Na terugkomst ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als docent op een dansopleiding en studeerde ik Oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2013 behaalde ik mijn Bachelor of Health.

De combinatie tussen dans en gezondheid had mijn aandacht en de opleiding bij stichting Dance for Health kwam op mijn pad. Daar kreeg ik de kans mij verder te specialiseren in dans voor mensen met een chronische bewegingsbeperking. Dit sloeg voor mij de brug tussen dans en gezondheid.

Naast mijn studie, en tijdens het opzetten van een dansles voor mensen met de ziekte van Parkinson, MS en reuma werkte ik in de kinderopvang. Mijn keuze voor dit werk kwam voort vanuit mijn liefde voor kinderen en de wens zoveel mogelijk in het ‘nu’ te leven. Na een uitdagende periode werd ik teruggeworpen op mijzelf en de connectie tussen het fysieke lichaam, gedachtes en gevoelens. Yoga kwam weer op mijn pad, maar nu meer op de voorgrond. 

Mijn verdieping in yoga startte met kinderyoga. Ik volgde de opleiding van Dolfijn Wellness. Aanvullend voltooide ik de opleiding mindfulness en meditatie voor kinderen bij Arterre, waarna ik besloot de vierjarige yoga docentenopleiding van Samsara te gaan volgen en als bijscholing zwangerschapsyoga.

In 2020 behaalde ik mijn certificaat tot docent stoelyoga bij Stoelyoga Nederland om yoga op deze manier ook in verzorgingshuizen aan te kunnen bieden. Mijn persoonlijke yoga pad is zich momenteel nog verder aan het ontvouwen. Het is een pad zonder einde.. 

Sinds 2015 ben ik moeder van een dochter. Samen met mijn man en dochter hebben we ons plekje in Den Haag gevonden, dicht bij zee.

Met mijn gedegen achtergrond en warme persoonlijkheid streef ik naar een veilige omgeving en besteed ik aandacht aan de kwaliteit van bewegen, adem, ontspanning en verbeeldingskracht. Vanuit daar kan er ruimte ontstaan voor bewustwording en een gevoel van verbinding.

Wees welkom, je bent goed zoals je bent!

Mirit van Zonneveld

Mirit van Zonneveld

‘Movement is the freedom of the body; stillness is the freedom of the mind.’

WonderMaan

De storm
bracht de stilte
waarin klanken
van een nieuwe tijd
zacht doortrillen
in alles om mij heen.

Een uitnodiging
om te gaan dansen
in het ritme
dat wiegend
naar binnen begeleidt

Stampend begin ik
te zweven
richting het kind
dat dichtbij de
bron speelt
vol overgave
gevoed door een
wijsheid die ik vergeten leek

In het spel laait een lied op
waarin alles samen komt,
woorden, klanken, de dans, instrumenten, het verhaal en alles waar het in
doorklinkt.
Het levenslied, dat altijd zachtjes op de achtergrond klinkt.
Vol vuur
Wonderstil

Blanche, 2019