Yogadans voor peuters in Den Haag

Yogadans voor peuters op kinderdagverblijven of peuterspeelzalen

Wat is yogadans?

Tijdens de lessen yogadans voor peuters combineer ik de creatieve en muzikale aspecten van dans met de ontspannende en verbindende aspecten van yoga. Peuters associëren de ene ervaring met de andere, waaruit wonderlijke verhalen kunnen ontstaan. Deze bewegingstaal van peuters gebruik ik in fantasievolle dansverhalen. Ik maak gebruik van verbeelding, beeldend taalgebruik, diverse muziek en attributen. Ook verwerk ik zintuigelijke oefeningen.

Wat doen we tijdens de yogadans lessen voor peuters?

We dansen een fantasierijk verhaal naar aanleiding van de seizoenen of een thema. Er is een vaste, gestructureerde op- en afbouw van de les. Dit zorgt voor veiligheid en een evenwichtige dynamiek. Er is een balans tussen rust en actie. Tijdens de lessen komen basishoudingen uit de kinderyoga aan bod gevarieerd met dans. Ook besteden we aandacht aan grondingsoefeningen, oefeningen voor de adem en zintuigenspel.

Voordelen van Yogadans voor peuters

  • Door de fantasievolle aanpak sluit de dansles volledig aan op de leefwereld van peuters en worden de kinderen creatief uitgedaagd.
  • Kinderen krijgen volop de kans om hun fantasie te uiten en expressief bezig te zijn.
  • Yogadans heeft een positieve werking op het kalmeren van het zenuwstelsel.
  • De taalontwikkeling wordt gestimuleerd doordat ruimtelijke begrippen en beeldend taalgebruik herhaaldelijk worden toegepast.
  • Yogadans draagt bij aan de motorische ontwikkeling door bijvoorbeeld het oefenen van evenwicht en coördinatie.
  • Yogadans draagt bij aan lichaamsbewustzijn.
  • Yogadans helpt kinderen in de ontwikkeling van hun communicatieve vaardigheden en zorgen ervoor dat zij beter presteren op school.

Doelgroep

De yogadanslessen maak ik op maat voor kinderen van 2,5 tot en met 4 jaar. Kinderopvang organisaties of peuterspeelzalen kunnen mij boeken voor een eenmalige workshop, een lessenreeks of vaste lessen. Hierbij kan ik rekening houden met een thema. Neem contact op voor meer informatie.

Deskundige begeleiding

Naast mijn ervaring als (peuter)dans- en (kinder)yoga docent, heb ik jarenlang gewerkt als pedagogisch medewerker binnen de kinderopvang. Ik maak gebruik van de eigenheid en creativiteit van kinderen en improviseer waar nodig.

 

‘Kijk eens hoe speels de natuur is; het water bruist, het licht danst, de vogels kwetteren, de blaadjes dwarrelen en de sterren twinkelen. De hele schepping wil met je spelen’

Michael Joseph