Skip to content

Zwangerschapsyoga in den Haag

Bewust je kindje welkom heten, met alle gevoelens die daarbij aanwezig zijn, draagt bij aan een goede aarding en kan de potentie van je kindje tot bloei laten komen

Start cursus zwangerschapsyoga

Vrijdagavond 12 februari t/m 30 april 2021 

20:00 tot 21:15 
Yoga-centrum Corazón, Goudenregenstraat 89 in het Valkenboskwartier in Den Haag.

Vrijdagavond 14 Mei 2021

20:00 tot 21:15 
Yoga-centrum Corazón, Goudenregenstraat 89 in het Valkenboskwartier in Den Haag.

Voor meer informatie over deze cursussen kun je contact opnemen. 

Prijzen

De volledige cursus zwangerschapsyoga van 12 lessen kost €175,- inclusief deelname partner en een kopje thee na afloop.

Wil je eerst een proefles volgen of wil je later instromen? Neem vrijblijvend contact met mij op, dan kunnen we overleggen wat mogelijk is.

Zwangerschapsyoga op maat

In de privé-yogalessen begeleid ik vrouwen of koppels die zich graag in een kleinere setting willen voorbereiden op hun bevalling. Er is dan tijd en aandacht voor persoonlijke behoeften. In overleg bepalen we hoe vaak en waar deze lessen plaatsvinden. Dit kan ook een eenmalige voorbereidingscursus zijn. Neem contact op voor meer informatie en prijzen.

Praktische informatie

Je kunt beginnen met deze cursus zwangerschapsyoga als je tussen de 16 en de 26 weken zwanger bent. De cursus bestaat uit 12 lessen, waarvan 2 met partner en een terugkom bijeenkomst.

Wat is zwangerschapsyoga?

Zwangerschapsyoga is een zachte manier om je op verantwoorde wijze voor te bereiden op je bevalling. Je beleeft je zwangerschap op een bewuste manier en je ontmoet andere zwangere vrouwen. Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat o.a. om de verbinding tussen lichaam en geest. Door yoga leer je te luisteren naar je eigen lichaam.

Wat doe je tijdens zwangerschapsyoga?

Tijdens de cursus zwangerschapsyoga nodig ik je uit in beweging te blijven en je aandacht te richten op jezelf en het kindje in je buik. Op deze manier kun je onderzoeken wat er van binnen speelt en wat er om aandacht vraagt. Bewustwording, vertrouwen en luisteren naar je eigen lichaam en wijsheid kunnen bijdragen aan een positieve ervaring rond de zwangerschap en de bevalling.

Tijdens de lessen besteden we o.a. aandacht aan ontspanning, adem, de yoga perstechniek, de bekkenbodem en aan diverse basishoudingen.

Vreugde en verwondering, en ook onzekerheid, angst, en verdriet zijn emoties die je kunt ervaren tijdens deze periode. Voor al deze emoties is aandacht in de cursus. Mijn belangrijkste boodschap is om als moeder, al tijdens de zwangerschap, goed voor jezelf te zorgen zonder te oordelen. Zo kun je dit ook na de geboorte voorleven. 

Cursus zwangerschapsyoga Den Haag

“You can’t stop the waves, but you can learn to surf”

Kabat-Zinn

Partnerlessen

Tijdens de partnerlessen staat praktische informatie centraal. De inhoud van deze lessen bestaat uit:

  • De werking van hormonen
  • Het nut van adem coaching
  • De diverse fases van de bevalling en wat je als partner hierin kunt doen
  • Massagetechnieken
Zwangerschapsyoga met partner in Den Haag

De voordelen van zwangerschapsyoga uit de wetenschap

Zwangerschapsyoga blijkt allerlei voordelen te hebben tijdens de zwangerschap en de bevalling (Jahdi, et al. 2017).

Een greep uit de bevindingen:

  • Het beoefenen van yoga activeert het parasympatische zenuwstelsel tijdens het derde trimester van de zwangerschap, het continueren van de slaap tijdens de nacht en het verlagen van de alfa amylase niveaus, wat duidt op verminderde stress.
  • Moeders in de prenatale interventie groep die de yogalessen voltooiden, werden minder vaak ingeleid in vergelijking met de controle groep. Bovendien resulteerde de geboortes van de interventiegroep in een lager percentage keizersnede dan de controlegroep.
  • De interventiegroep beleefde een kortere duur van de tweede en derde fase van de geboorte.

Reviews